Competentie 1: Methodisch handelen (MH)

Leeruitkomst 1 (niveau 1)
De professional op het gebied van Voeding en Gezondheid werkt systematisch, waar nodig aan de
hand van (bestaande) beroepsspecifieke (inter)nationale modellen en richtlijnen, aan een vraagstuk
op het gebied van Voeding en Gezondheid en maakt onderbouwde keuzes, resulterend in adequate
beroepsproducten.

Competentie 2: Kennis verwerven en onderzoek doen (KO)

Leeruitkomst 1 (niveau 1)
De professional op het gebied van Voeding en Gezondheid beschikt over voldoende kennis in relatie
tot de uitvoering van het beroep en verwerft en past nieuwe informatie toe met een kritische
grondhouding. De professional kan praktijkgericht (literatuur)onderzoek interpreteren en uitvoeren en
resultaten hiervan implementeren in een beroepsproduct.

Competentie 5: Communiceren op maat (CoM)

Leeruitkomst 2 (niveau 1)
De student weet de communicatie aan te passen, zowel (non)verbaal als schriftelijk, aan de diverse betrokkenen binnen het eigen gekozen vraagstuk.

Competentie 6: Ondernemen, organiseren en innoveren (CoM)

Leeruitkomst 1 (niveau 1)
De professional op het gebied van Voeding en Gezondheid zet, op ondernemende wijze,
veranderingen in de samenleving en beroepspraktijk in voor ontwikkeling en realisatie van kansrijke
innovaties. De professional draagt zodoende bij aan de ontwikkeling van het werkveld en de
verbetering van de gezondheid van de samenleving.


Bron: Handleiding Studeren bij Voeding en Diëtetiek 2122

Maak jouw eigen website met JouwWeb